Realisatieovereenkomst De Werf Almere getekend

Realisatieovereenkomst De Werf Almere getekend

Energieneutraal wonen in Almere Nobelhorst

  • Datum nieuwsitem

Het is officieel, in september starten we met de bouw van het project De Werf in Almere Nobelhorst. Recent is de realisatieovereenkomst met OPEN development ondertekend. Deze lente verwachten we de omgevingsvergunning te ontvangen van de Gemeente Almere zodat we na de bouwvak kunnen starten met de bouw.

Het project De Werf, ontworpen door KettingHuls architecten, bestaat uit vier verschillende bouwdelen die een uniek en divers woonconcept creëren. Het eerste bouwdeel omvat een bijna 40 meter hoge 'Silo', waarin zich 55 koopappartementen bevinden, met een oppervlakte van 65 tot 180 m2. Daarnaast wordt de 'Loods' gerealiseerd met 60 startersappartementen. Verder worden er ook nog 10 Bootwoningen gebouwd, elk met een eigen aanlegsteiger, waarbij ze direct vanuit hun woning toegang hebben tot de Hoge Vaart. Tot slot wordt er een fietsenstalling gerealiseerd voor de bewoners van de Silo en de Loods. Door het gebruik van een EQw systeem, innovatieve Energiedamwanden en zonnepanelen zijn alle gebouwen straks energieneutraal.

Het project bevindt zich in de wijk Nobelhorst in Almere. De verschillende bouwblokken zijn gesitueerd om een ‘haven’ die weer grenst aan de Hoge Vaart. In minder dan 20 minuten ben je met de fiets in het centrum van Almere. De Werf ligt dicht bij de uitvalswegen naar de A27 en de A6.

De appartementen in gebouw de Silo en de gezinswoningen met eigen aanlegsteiger 'de Bootwoningen' zijn inmiddels in verkoop via DWE Nieuwbouw Makelaars. Vanwege de succesvolle voorverkoop gaan de appartementen in gebouw de Loods binnenkort ook in de verkoop. De inschrijving hiervoor start vanaf 23 april.