Ambitie voor Bio-circulaire appartementen

Ambitie voor Bio-circulaire appartementen

Appartementencomplex van de toekomst

  • Datum nieuwsitem

Hoe bouwen we het appartementencomplex van de toekomst volledig biobased en circulair? Vink Bouw heeft de ambitie om volledig bio-circulaire appartementen te gaan bouwen bij de nieuwe wijk Havenfront in Alphen aan den Rijn. Hoe zit het met brandveiligheid? Akoestiek? Kosten? Onderhoud? Verzekeringen? Beschikbaarheid en kwaliteit? Flink wat vragen!

Om die reden hebben wij een casus ingebracht bij de interactieve werksessie ‘Biobased Bouwen - Van Proeftuin naar praktijk’. Op The Green Village, het fieldlab voor duurzame innovatie op de TU Delft Campus, staken casushouder Vink Bouw, facilitator iCircl en diverse deelnemers (waaronder TU Delft, TNO en ABN AMRO) de koppen bij elkaar om de vragen te beantwoorden.

Het resultaat? Om het gebruik van natuurlijke materialen in de bouw te versnellen hebben The Green Village, iCircl en de Provincie Zuid-Holland het living lab Biobased Boulevard geopend op de TU Delft Campus. Daar zit de eerste winst! Om de ambitie van Vink Bouw waar te maken gaan we stapsgewijs aan de slag. Bij stap 1 vormen we een kernteam en stellen we een ambitiedocument op, met daarin de procesonderdelen uitvoerig omschreven. Bij stap 2 breiden we ons netwerk uit en betrekken we partijen uit heel Nederland met als doel kennis inwinnen en opschalen. Bij stap 3 starten we met een pilot-woning op The Green Village, zodat we beschikbare biobased producten kunnen testen en doorontwikkelen.

Inmiddels ronden we de eerste stap af, waarna we met de uitbreiding van ons netwerk beginnen. Een uitdagend en spannend proces, máár bovenal tof om met zoveel enthousiaste ondernemers de mogelijkheden te onderzoeken!

Dank aan alle deelnemers om onze casus te behandelen!

Ambitie voor Bio-circulaire appartementen