Cube House
verkocht Wonen gerealiseerd
Cube House De Kwakel
Cube House
Cube House
Cube House
Cube House
Cube House
Cube House
Cube House
 • Type project wonen
 • Locatie De Kwakel
 • Opdrachtgever Coƶperatie Cube House De Kwakel
 • Opleveringsdatum juli 2021
 • Architect Wubben-Chan
 • Constructeur Boorsma & Pieters Bouwtechniek
 • Bouwfysisch adviseur S&W
Cube House
 • Maatschappelijk product voor starters

 • Volledig in hout, kant- en klare modules

 • Betaalbare woning voor een grote groep

 • Korte bouwtijd door prefabricage

 • Pilot project Gemeente Uithoorn

Cube House 

Deze woningen zijn speciaal ontwikkeld voor starters op de woningmarkt met als uitgangspunt dat de woning betaalbaar moet zijn voor een grote groep. Daarbij wordt de bouwtijd zeer kort en zijn er werkzaamheden welke eventueel zelf uitgevoerd kunnen worden. De woningen hebben een moderne uitstraling, standaard twee verdiepingen en een eenvoudige constructie.

Maatschappelijk product

Er is een schreeuwend tekort aan starterswoningen. Met die behoeften zijn we samen met een groep jongeren aan de slag gegaan. Gezamenlijk is er gekeken naar de behoeften, wensen en mogelijkheden. Dit heeft geresulteerd in een woning dat in verschillende project-samenstellingen gerealiseerd kan worden, rug-aan-rug woningen of in het geval van dit project, vier-onder-een kap woningen. 

Cube House

Innovatieve oplossing voor betaalbaar wonen

Pilot project

De Gemeente Uithoorn heeft een locatie ter beschikking gesteld in het project Rietkraag III, naast de lokale sportclub KDO in de Kwakel. Het project bestaat in totaal uit ca. 50 woningen waarbinnen wij ruim 1.000 m2 kavel vullen met twee vier-onder-een kap Cube House woningen. De Gemeente biedt met een relatief lage grondprijs, de mogelijkheid om de woningen financieel bereikbaar te maken. Het project Cube House De Kwakel is een pilot project waarmee de Gemeente Uithoorn de primeur heeft voor een innovatieve oplossing op het gebied van betaalbaar wonen. 

Volledig in hout 

De woning is volledig van hout vanaf de opbouw na de begane grond en wordt geprefabriceerd in modules naar de bouwplaats gebracht. Door deze bouwmethode kent de woning een korte bouwtijd. De woning heeft een begane grond en een eerste verdieping met een plat dak en is in totaal ca. 80 m2. 

Keuzevrijheid

De woning heeft een vaste gridmaat waarbinnen kan de klant zelf kiezen of er in de gevel een open deel (kozijn) of een dicht deel (gevelbekleding) moet komen. Ook binnen de indeling van de woning zijn nog veel keuzes mogelijk met verschillende niveaus in afwerking. Door verschillende opties in het exterieur en interieur aan te bieden middels optiepakketten is er keuzevrijheid- en een flexibele indeling mogelijk.

Toekomstgericht bouwen

Cube House wordt gebouwd op een energiezuinige manier. De woning wordt voorzien van een WTW systeem, boilervat en PV panelen. Toekomstgericht bouwen en ontwikkelen loopt als een rode draad door alles wat Vink Bouw doet. Klik hier voor meer informatie.

Onze partners

Bouwen doe je samen, voor dit project werken we samen met SMC en Wubben-Chan.