Cube House
Maatschappelijk Modulair Bouwen in hout

Cube House

Volledig houten gefabriceerde woning voor starters op de woningmarkt met als uitgangspunt betaalbaarheid en korte bouwtijd.


Cube House
  • Geprefabriceerde houten elementen

  • Betaalbare woning

  • Korte bouwtijd

  • Variatiemogelijkheden

  • Duurzame producten

De Cube House is een nieuw woonconcept als reactie op de krappe markt, door op zoek te gaan naar een oplossing om de woning betaalbaar te maken en daardoor bereikbaar voor een grote groep. De basis van dit concept is prefabricage in een duurzaam materiaal waarmee in een relatief korte tijd de woning gerealiseerd kan worden. De woning voldoet aan een hoogwaardige kwaliteit met goede isolatiewaardes en bezit daarnaast over een duurzaam installatiesysteem om de maandelijkse kosten laag te houden. 

Innovatieve oplossing voor betaalbaar wonen

Maatschappelijk product

Er is een schreeuwend tekort aan starterswoningen. Met die behoeften zijn we samen met een groep jongeren, SMC en Wubben-Chan aan de slag gegaan. Gezamenlijk is er gekeken naar de behoeften, wensen en mogelijkheden. Dit heeft geresulteerd in een woning dat in verschillende project-samenstellingen gerealiseerd kan worden, waar ruimte is voor flexibiliteit en persoonlijke wensen. 

Variatiemogelijkheden

Cube House

De woning is met een vast gridmaat opgebouwd waardoor schaalbaarheid en variaties mogelijk zijn. Ook geeft het een standaardisering in de gevels: dichte en open geveldelen vallen binnen deze gridmaat. In de basis is de Cube House woning ontwikkelt op een plattegrond afmeting van 6,6 bij 6,6 meter met twee bouwlagen, dat maakt de woning zo’n 80m2 groot. 

De woning is een op zichzelf staand gebouw die op vele manieren geschakeld kan worden met andere Cube’s: een rijtjeswoning, een kwartet, een appartementencomplex of een twee-onder-een-kap is daarom allemaal mogelijk. Elke woning bestaat standaard uit twee verdiepingen, maar kan uiteraard worden uitgebreid met een derde laag (indien de bestemming dit toelaat). Er kan zelfs een balkon aan toegevoegd worden!

Slimme constructie in hout

Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van standaard bouwmaterialen en bouwmethodieken waardoor de kwaliteit wordt gegarandeerd en de levertijd relatief kort is. De constructie van de Cube House is eenvoudig, maar zit slim in elkaar en is volledig van hout! Zo wordt de buitengevel, een duurzaam houtproduct, al direct in de fabriek aangebracht en worden de installaties zoveel als mogelijk geïntegreerd in de elementen.

Cube House

Iedere Cube House bestaat uit een aantal flexibel inzetbare houten componenten met vaste afmetingen, waardoor er gevarieerd gekozen kan worden, maar de montage eenvoudig blijft. De constructie heeft hoge isolatiewaardes door het houtskelet bouwsysteem en de houten kozijnen. 

Extra luxere voorzieningen of materialen kunnen, zowel tijdens de bouwfase als wanneer de woning al is bewoond, altijd toe worden gevoegd. Zo kun je terwijl je er al woont blijven doorsparen voor luxere opties.

Cube House
Cube House De Kwakel

Toepassing in De Kwakel

De Gemeente Uithoorn heeft de primeur voor deze innovatie oplossing. In het project Rietkraag III, naast de lokale sportclub KDO in De Kwakel. Hier hebben wij de eerste acht Cube House woningen gerealiseerd, op een plot van twee vier-onder-een-kap woningen waar een CPO groep van acht jongeren de eerste bewoners van zullen zijn.