Comfortwoningen
Duurzaam Innovatie Maatschappelijk

Comfortwoningen

Duurzame levensloopbestendige (huur) woningen met een korte bouwtijd.


Comfortwoningen
  • levensloopbestendige woningen
  • doorstroming van huurders
  • nul-op-de-meter woningen incl. monitoring installatie: gasloos, luchtwarmtepomp en zonnepanelen
  • woonoppervlakte ca. 95 vierkante meter
  • korte bouwtijd door prefab onderdelen

Er is veel vraag naar levensloopbestendige (huur)woningen. Inmiddels hebben wij al op meerdere plaatsen in de Randstad fijne comfortwoningen kunnen bouwen. 

Doelgroep

De woningen zijn zowel voor doorstromers, starters als senioren geschikt en voldoen aan alle nieuwe eisen. Bij deze woningen is er een badkamer en een slaapkamer op de begane grond. Hierdoor zijn de woningen zowel toegankelijk voor ouderen als voor starters en jonge gezinnen en komen er verschillende doelgroepen in de woningen. Hierdoor komt er ook een goede doorstroming in de buurt door het vrijkomen van andere woningen.

Korte bouwtijd

De woningen hebben een snelle bouwtijd, omdat er grote prefab onderdelen vanuit de fabriek worden aangeleverd.  De kappen zijn ook snel te plaatsen nadat het betonnen casco is gerealiseerd. Hierdoor ontstaat een snel bouwsysteem waardoor de installatie van de woning in een droog klimaat gerealiseerd kan worden.

Comfortwoningen

Bij de prefab elementen valt te denken aan stelkozijnen van HSK compleet met kunststof kozijnen van Ploeg Kozijnen. De prefab betonnen spouwbladen worden vanuit Voorbij Funderingstechniek geleverd inclusief kozijn en buitengevelisolatie. De verdiepingsvloeren van het project bestaan uit Bestcon systeemvloeren die al compleet voorzien zijn van de benodigde wapeningen.

Toekomstgericht bouwen

De woningen worden Nul-op-de-Meter gebouwd, zo worden er zonnepanelen geplaatst en is de woning gasloos. ‘Nul op de meter’ betekent dat de bewoners (bijna) niets hoeven te betalen voor het gebruik van de elektriciteit, omdat de woning zelf energie opwekt.

Op het dak liggen zonnepanelen. Met de combinatie van deze zonnepanelen en energiezuinige installaties in de woning hebben de bewoners met een gemiddeld energieverbruik een zeer lage energierekening.

Comfortwoningen

Naast de energieprestatievergoeding die de bewoners aan de corporatie betalen, zijn er dan bijna geen energie verbruikslasten. Er is vloerverwarming en de woningen hebben geen gasaansluiting de woningen zijn dan ook verder goed geïsoleerd. In plaats van een cv-ketel hebben de bewoners een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt.

Weegbree in Boskoop

In opdracht van Woonforte hebben wij 15 huurwoningen voor senioren en kleine gezinnen in Boskoop gebouwd. .Bij de bouw van deze comfortwoningen is een succesvolle pilot gedraaid voor de Wet Kwaliteitsborging Bouwen (WKB). De WKB heeft als doel om de bouwkwaliteit en bouwtoezicht te verbeteren. Hiervoor wordt onder andere een dossier bijgehouden waarin alles vastgelegd wordt. 

Comfortwoningen