Mirage Kliniek
Zorgen gerealiseerd
Mirage Kliniek Den Haag
Mirage Kliniek
Mirage Kliniek
Mirage Kliniek
Mirage Kliniek
Mirage Kliniek
  • Type project zorgen
  • Locatie Den Haag
  • Opleveringsdatum september 2015
  • Architect Queeste Arcitecten
Mirage Kliniek Mirage kliniek

De voorgenomen herontwikkeling van Villa Ockenrode betreft een gedeeltelijke verbouw en uitbreiding van het bestaande gebouw en herinrichting van de tuin rondom de villa. De Mirage Kliniek is voornemens zich te gaan huisvesten in het landhuis. De bestaande aanbouw uit de jaren zestig is reeds gesloopt en wordt vervangen door een nieuwe grotere aanbouw.

Het gebouw staat in een groene omgeving en is zelf als natuurmonument onderdeel van Natura 2000. Deze groene omgeving is als grondtoon gebruikt in het ontwerp. De nieuwbouw staat los van de bestaande villa en wordt gekoppeld via een nieuwe verbinding bestaande uit glazen puien en tuinmuren. Op de begane grond bevinden zich alle leef-functies van de verslavingskliniek, de slaapkamers zijn losgekoppeld en bevinden zich op de eerste en tweede verdieping. De slaapvleugel is licht verdraaid ten opzichte van de bestaande villa en lijkt gedeeltelijk te zweven boven het maaiveld met alleen kolommen op de begane grond.

Opvallende materialen die gebruikt worden in het ontwerp zijn de fraaie gelamineerde liggers van het dak van de laagbouw en het aluminium (rond gezette) felsplaatbedekking van de hoogbouw.