KaVA
Werken in aanbouw
KaVA Valkenburg
KaVA
KaVA
KaVA
  • Kantoor Vol Afval
  • Hergebruik van materialen
  • Circulair
  • Renovatie bestaand kantoorgebouw

Kantoor Vol Afval

KaVA ligt op de voormalig Vliegkamp Valkenburg in Katwijk. De hangar waar de musical Soldaat van Oranje wordt opgevoerd, ligt ernaast. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft op deze locatie een groot aantal gebouwen en loodsen, waarvan een aantal al circulair gerenoveerd zijn, met iedere keer aan andere focus en samenwerkingsvorm. KaVA is het kantoordeel van een gebouw waarvan de eerste twee delen eerder al gefaseerd zijn gerenoveerd. Met name aan de drone-industrie gerelateerde startups en (maak)bedrijven hebben hier een plek gekregen. Het heet dan ook ‘’The Unmanned Valley’’.

De project bestaat uit ongeveer 2.100 m2 kantoor, verdeeld over 2 bouwlagen. Het gebouw heeft op beide verdiepingen een middengang met aan weerszijden straks verschillende typen werkplekken zoals overlegplekken, ontmoetingsruimten, afgesloten werkplekken en open werkplekken. Op de kop, aan de zuidzijde, zit de zogenaamde ‘’sky-box” met weids uitzicht over de locatie en de voormalige landingsbaan, waar nu regelmatig met drones (test)vluchten worden uitgevoerd.

Toekomstgericht

Een bestaand kantoorgebouw wordt gerenoveerd binnen scherp afgekaderde circulaire principes, toegespitst op hergebruik van materialen. Het doel is om een comfortabele en aantrekkelijke (rijks-)  kantooromgeving in een bestaand gebouw te realiseren d.m.v. het toevoegen van licht, lucht en ruimte en hergebruik van materialen te maximaliseren. Ook zijn de oplossingen schaalbaar naar toekomstige (renovatie)opgaven.

Bouwen doen we samen

Ons team bestaat naast Vink Bouw en Popma ter Steege Architecten uit enthousiaste denkers en doeners op het vlak van circulair bouwen, met o.a.:  IMd Raadgevende Ingenieurs, Deerns Nederland, Vense Projecten, Beelen NEXT, Fiction Factory, Schoonderbeek Installatie Groep B.V., PUTMAN SA Respace en Raw Color.