Sleuteloverdracht IKC de Lei

Sleuteloverdracht IKC de Lei

Duurzaam gebouw dat voldoet aan alle eisen van deze tijd

  • Datum nieuwsitem

Op maandagochtend 26 oktober was de feestelijke opening en de sleuteloverdracht van IKC de Lei in Leimuiden. Uitvoerder Sven Veenboer overhandigde de sleutel aan Wethouder Floris Schoonderwoerd van de Gemeente Kaag en Braassem.

De wethouder gaf hierna de sleutel aan Kristel van Goozen (directeur de Lei) en Jolanda van Tol (directeur Snoopy). Nu kan het verhuizen beginnen. Eind van dit jaar zullen de eerste lessen starten in het nieuwe schoolgebouw.

Een IKC is één gebouw met daarin kinderopvang, peuterspeelzaal en basisonderwijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het IKC Leimuiden wordt een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG): een duurzaam gebouw dat voldoet aan alle eisen van deze tijd.

Wethouder Floris Schoonderwoerd: “Wij zijn hartikke blij met opening van IKC de Lei! Het is een duurzaam, toekomstbestendig en multifunctioneel gebouw waar de jeugd kan leren in een veilige en inspirerende omgeving. Door de energie die alle partijen hierin gestopt hebben is het schoolgebouw en de inrichting van de omliggende wijk een prachtig resultaat geworden! Zo investeren we in de kracht van de samenleving in Leimuiden.”.