Samenwerking Woonin, Gemeente Nieuwegein en Vink Bouw getekend

Samenwerking Woonin, Gemeente Nieuwegein en Vink Bouw getekend

227 duurzame woningen in Nieuwegein City West

  • Datum nieuwsitem

De handtekeningen zijn op de bouwborden bij de bouwplaats gezet! Gemeente Nieuwegein, woningcorporatie Woonin en ontwikkelaar en bouwer Vink Bouw tekenden voor de samenwerking aan de nieuwbouwprojecten Zadelstede en Common Ground in City Nieuwegein. Op de plek waar voorheen het rode gebouw De Pionier stond, verrijzen straks 227 duurzame woningen!

De projecten Common Ground en Zadelstede vormen straks dé blikvanger van het duurzame hart City Nieuwegein, met als hoogtepunt de 67 meter hoge woontoren. Project Zadelstede bestaat uit 134 sociale huurwoningen, ontwikkeld door Woonin, gebouwd door Vink Bouw. Project Common Ground bestaat uit 43 middeldure huurwoningen en 50 vrije sectorwoningen, die Vink Bouw zelf ontwikkelt en bouwt. Beide projecten overlappen elkaar, zo worden de parkeergarage, de binnentuin en de nutsvoorzieningen gedeeld.

City Nieuwegein wordt vernieuwd en daarmee bruisender, leefbaarder en duurzamer. Het moet de meest duurzame binnenstad van Nederland worden. Hier draagt Vink Bouw graag haar steentje aan bij! Zo wordt het parkeerdek en de begane grond uitgevoerd met circulair beton, worden de woningen constructief opgebouwd met Cross Laminated Timber (CLT) wanden en vloeren en passen we zoveel mogelijk herbruikbaar materiaal toe. Daarnaast wordt er een Warmte Koude Opslag (WKO) gerealiseerd en gebruiken we de binnentuin als waterbuffer. Met alle maatregelen die we nemen voor Common Ground behalen we een GPR-score van 8,6! Kortom, extreem duurzaam!

Meer weten? Bekijk dan onze projecten Zadelstede of Common Ground.