Netwerkevent ‘Alphen bouwt!’ op 30 juni

Netwerkevent ‘Alphen bouwt!’ op 30 juni

Netwerkevent ‘Alphen bouwt!’ stimuleert samenwerking tussen bouw en onderwijs. De hamvraag: hoe verleiden we leerlingen om te kiezen voor de bouw?

  • Datum nieuwsitem
Alphen bouwt

De instroom van leerlingen in de bouw stimuleren. Dat is het hoofddoel van ‘Alphen bouwt!, een netwerkevent dat plaatsvindt op 30 juni van 15.30 tot 17.30 uur op het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn. Vooral bouw- en infrabedrijven worden door de initiatiefnemers van harte uitgenodigd om deel te nemen. Deelname is gratis.

Tijdens Alphen bouwt! krijgen bedrijven en andere organisaties letterlijk de kans om hun werk op de kaart te zetten. “Met name bouw- en infrabedrijven nodigen we van harte uit om hun projecten bij het Scope leerpark op een kaart van de regio te prikken”, zegt wethouder Tseard Hoekstra. Nadat de projecten zijn gemarkeerd, gaat hij samen met de aanwezige vertegenwoordigers van het Alphense onderwijs en bedrijfsleven in gesprek. De gemeente Alphen aan den Rijn is samen met SPB, Bouwmensen Leiden, Bruijnes BV, Vink Bouw en het Groene Hart Leerpark initiatiefnemer van Alphen bouwt!

Oorsprong van Alphen bouwt!
Alphen bouwt! is gebaseerd op ‘Stad bouwt!’ Een format voor een regionaal event, in het leven geroepen door Bouwmensen Leiden en SBRCURnet, kennispartner voor de bouw en infra. Na Leiden Bouwt! en Katwijk bouwt!, georganiseerd door Bouwmensen Leiden, wilde ook de gemeente Alphen een Stad bouwt! organiseren. Vanuit het Opleidings- & Ontwikkelingsfonds voor de bouw heeft SBRCURnet de opdracht om instroom van nieuwe leerlingen in de bouw te bevorderen en om te zorgen dat leerlingen die kiezen voor een (v)mbo-opleiding in de bouw, ook doorstromen naar een baan in de sector. Omdat dit onderwijs regionaal is georganiseerd, is het belangrijk om regionale partners bij elkaar te krijgen om deze partners te laten zorgen voor een goed opleidingsklimaat en voldoende leerwerkplekken.

Lees meer