Koning opent nieuwe vleugel Leidse Instrumentmakers School

Koning opent nieuwe vleugel Leidse Instrumentmakers School

Op 6 december werd door Koning Willem-Alexander de nieuwe vleugel van de Leidse Instrumentenmakers School officieel geopend. Er werd door hem samen met de leerlingen een symoblische sleutel gemaakt en overhandigd aan de school.

  • Datum nieuwsitem
opening
opening
opening
opening
opening

Koning Willem-Alexander opende 6 december de nieuwe vleugel van de Leidse instrumentmakers School (LiS). Vink Bouw heeft de uitbreiding van de Leidse Instrumentmakers School gerealiseerd. Met deze uitbreiding is er ruimte om te groeien in het leerlingenaantal. Het kleinschalige onderwijs blijft behouden met een maximaal aantal van 400 leerlingen.

Na de toespraken heeft Koning Willem-Alexander samen met leerlingen van de school een symbolische sleutel voor de nieuwe vleugel gemaakt. Daarna overhandigde hij de sleutel aan de school. 

De school bestaat dit jaar 115 jaar en leidt op tot precisie-instrumentmaker. De school is in 1901 opgericht door de Leidse hoogleraar en Nobelprijswinnaar Heike Kamerlingh Onnes, omdat hij behoefte had aan vakmensen die instrumenten voor natuurkundig onderzoek konden ontwikkelen en maken. Deze relatie met de Universiteit Leiden bestaat nog steeds. De afgestudeerde Research Instrumentenmakers werken onder meer in de lucht- en ruimtevaart. Maar ook de hightechindustrie, de medische sector en de universitaire onderzoekswereld.