Feestelijke eerste paal LIS

Feestelijke eerste paal LIS

Op vrijdag 25 september 2015 is in het bijzijn van vele betrokkenen de feestelijke eerste paal geslagen voor de nieuwbouw en uitbreiding van de Leidse Instrumentenmakers School (LIS).

  • Datum nieuwsitem

Voor de ceremonie heeft LIS een ‘eigen paal’ ontworpen. De school heeft een dubbelwandige RVS koker gemaakt, waarin alle handtekeningen verzameld zijn van de leerlingen, docenten, directie en alle andere personen die betrokken zijn bij de uitbreiding van de school. Één koker werd de grond in geboord, een tweede komt in een vitrinekast te staan in het nieuwe gebouw.

De directie van de school (D. Harms) deed een openingswoordje, vervolgens sprak de burgemeester van Leiden  (H. Lenferink) over 'het verliefd worden' op de school en de totstandkoming van de uitbreiding. Vervolgens heeft de burgemeester de ‘eerste paal’ geboord en RVS koker in gat geplaatst. Als afsluiting was er een hapje en een drankje.

Betrokken aanwezig waren de burgemeester van Leiden (H. Lenferink), directie van de school (D. Harms), voorzitter van het schoolbestuur (A. van Strien), bouwdirectie stichting Utopa (L. Dijkman), Architect Kentie & Partners (M. Becking), constructeur Pieters Bouwtechniek (T. Kooij), directie Vink Bouw (R. de Kuiper en P. Immerzeel), projectteam Vink Bouw en leerlingen en belanghebbenden.