Feestelijke bijeenkomst Het Grote Huis in Voorschoten

Feestelijke bijeenkomst Het Grote Huis in Voorschoten

Hoogste punt is bereikt

  • Datum nieuwsitem

Recent bereikte de bouw van Het Grote Huis in Voorschoten het hoogste punt. Being en Vink Bouw stonden op 28 september samen met de arcitecten, makelaar en toekomstige bewoners stil bij deze feestelijke gebeurtenis. 

Door de officiële eerste eigenaren werd feestelijk de vlag omhoog gehesen om het hoogste punt van het gebouw te markeren. Nadat er genoeg confetti in de champagneglazen was geland hebben we, op deze bijzondere en mooie plek, stilgestaan bij dit moment.

Feestelijke bijeenkomst Het Grote Huis in Voorschoten

Naast het vieren van het bereiken van het hoogste punt, was het ook nog eens de eerste ontmoeting van alle bewoners met elkaar. Toch fijn als je weet wie je toekomstige buren worden! Ook kon iedereen, voor het eerst, het appartement bezichtigen. Een prachtige dag om op terug te kijken: een mooi gebouw en alle mensen bij elkaar!

Het Grote Huis

Het eigentijdse landhuis naar ontwerp van Powerhouse Company en DELVA Landscape Architecture &  Urbanism vormt een unieke toevoeging aan het historische landgoed Duivenvoorde.

Het luxe appartementencomplex bevindt zich midden in de natuur en rijke historie van Landgoed Duivenvoorde in Voorschoten. In de 17e eeuw was de groene oase tussen Leiden en Den Haag een geliefd decor voor buitenplaatsen. Een rustpunt in de luwte van de stad. Midden in dit natuurlandschap, nabij één van de oudste kastelen van het land (kasteel Duivenvoorde) en aan een middeleeuwse vijver, verrijst nu Het Grote Huis. Deze moderne versie van een groot landhuis stelt de interactie tussen hoogwaardige architectuur, tuin, park en landschap centraal.

Met een knipoog naar het verleden geeft Het Grote Huis een eigentijdse invulling aan het begrip buitenplaats. Het ontwerp combineert de vrijheid en het buitengevoel van vroeger met de kwaliteit en het gemak van nu. De 14 ruime en lichte appartementen worden door zonnepalen voorzien van duurzame energie en zijn samengesteld uit hoogwaardige en grotendeels circulaire materialen. De verschillende energiebesparende voorzieningen en de duurzame houtbekleding maken het huis klaar voor een groene toekomst.

Alle 14 appartementen zijn inmiddels verkocht en worden naar verwachting begin 2022 opgeleverd.  Het Grote Huis vormt het markante sluitstuk van de recente reeks ontwikkelingen in de omgeving van landgoed Duivenvoorde.

Feestelijke bijeenkomst Het Grote Huis in Voorschoten