Anterieure overeenkomst met de gemeente Gouda gesloten

Anterieure overeenkomst met de gemeente Gouda gesloten

222 woningen, een buurtkamer en een gezondheidscentrum

  • Datum nieuwsitem

In nauwe samenwerking met de buurtbewoners en de Gemeente Gouda hebben we de uitgangspunten bepaald om het kazerne complex te transformeren naar een levendige groene woonwijk. Voor de herontwikkeling is deze week de anterieure overeenkomst met de gemeente Gouda gesloten.

Sinds 2021 zijn OPEN Development en Vink Bouw de trotse eigenaren van de voormalige Prins Willem Alexander kazerne in Gouda, een prachtige groene plek vlakbij de Reeuwijkse plassen in Gouda Noord. Het bouwplan omvat 222 woningen, waarvan ⅓ sociale woningen, een buurtkamer en een gezondheidscentrum. Komende maanden wordt er nog verder gewerkt aan de uitwerking. Naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023 kan de buurt weer een volgende informatieronde verwachten over de status van het plan. Daarna zal ook de benodigde bestemmingswijziging in procedure worden gebracht.

Wethouder Ruimtelijke Ordening Jan Kees Oppelaar: “De herontwikkeling van de PWA-kazerne heeft een lange geschiedenis. In 2010 heeft Defensie de kazerne al verlaten. Sindsdien zijn er verschillende initiatieven geweest. In deze tijd van wooncrisis is het extra belangrijk dat er betaalbare woningen gebouwd worden. We zijn daarom erg blij met de ambitie van OPEN development en Vink Bouw om samen met en voor de buurt een prachtige groene levendige woonomgeving te realiseren met een mooie mix aan woontypes, waaronder ook sociale huurwoningen.”

De herontwikkeling van de Prins Willem Alexander kazerne is een ontwikkeling van ontwikkelfonds BOLD in samenwerking met Vink Bouw. OPEN Development is fonds- en ontwikkelmanager.

Anterieure overeenkomst met de gemeente Gouda gesloten