Woonzorgcentrum De Luwte
Zorgen gerealiseerd
Woonzorgcentrum De Luwte Amstelveen
Woonzorgcentrum De Luwte
Woonzorgcentrum De Luwte
Woonzorgcentrum De Luwte
Woonzorgcentrum De Luwte
Woonzorgcentrum De Luwte
Woonzorgcentrum De Luwte

Het gebouw heeft op de begane grond verschillende ruimten voor personeel en groepen, recreatieruimten, receptie en restaurant. Op de 1e verdieping bevinden zicht vier groepsruimten. Op de 2e verdieping vier groepsruimten en vier zorgappartementen. Op de 3e en 4e verdieping elk 20 zorgappartementen met op de 5e verdieping 16 zorgappartementen. Tenslotte op het dak de technische ruimte. Dit betekent dat het complex bestaat uit totaal acht groepsruimten en 60 zorgappartementen. Het project heeft een totale omvang van circa 7.500 m2.

De Zonnehuisgroep Amstelland was zeer tevreden over het verloop van het bouwproces, de samenwerking en het uiteindelijke resultaat. mede daarom is Vink Bouw gevraagd om ook de afbouw en verdere inrichting van het gebouw op te pakken. Aangezien Vink Bouw het gebouw door en door kent en wij een belangrijke rol kunnen invullen tussen de eindgebruiker en diverse betrokken partijen tijdens de beheerfase, zijn wij gevraagd om het onderhoud voor twee jaar te verzorgen.

Het plan is een ontwikkeling in opdracht van Zonnehuisgroep Amstelland te Amstelveen en ontworpen door VHP architecten te Rotterdam. Constructiebureau Goudstikker - de Vries te Rotterdam verzorgt de constructieve adviezen. Met de betrekking tot de installatie en bouwfysica worden adviezen en uitgangspunten verzorgd door Technip-EPG B.V. te Bergen op Zoom. De installaties zijn rechtstreeks door de opdrachtgever uitbesteed aan Verstappen van Amelsvoort bv te Nuland (W-installaties) en Kropman bv (E-installaties) te Utrecht.