Vink Bouw en gemeente Voorschoten sluiten overeenkomst over ontwikkeling Roosenhorst

Vink Bouw en gemeente Voorschoten sluiten overeenkomst over ontwikkeling Roosenhorst

Vink Bouw gaat Roosenhorst in Voorschoten ontwikkelen. Op maandag 19 december zetten directeur Rob de Kuiper van Vink Bouw en wethouder Bianca Bremer hun beider handtekening onder de overeenkomst waarin de ontwikkeling en overname van de grond is geregeld.

  • Datum nieuwsitem
Ondertekening Roosenhorst
Ondertekening Roosenhorst

Roosenhorst ligt in de Duivenvoordecorridor. Het is het gebied achter de bollenschuur aan de Veurseweg waar eerst circa 2,8 ha. kassen stonden. Op 0,4 ha. van dit gesloopte areaal mogen woningen komen, zorgvuldig ingepast in het landschap. Om hiervoor een geschikte partij te vinden is een uitgebreide selectieprocedure gehouden. Hieruit zijn vijf ontwikkelaars geselecteerd en gevraagd om met een ontwikkelplan voor Roosenhorst te komen. De inschrijvingen zijn beoordeeld op kwaliteit, financiën en proces. De inzending van Vink Bouw sluit het beste aan bij de uitvraag van eisen en wensen van de gemeente.

Wethouder Bianca Bremer: “De Duivenvoordecorridor is een heel bijzonder en waardevol gebied. We vinden het belangrijk dat de ontwikkeling van Roosenhorst recht doet aan het cultuurlandschap. De gemeente haalt een professionele en ervaren ontwikkelaar in huis. Vink Bouw zet een team van experts in om tot een integrale ontwikkeling te komen waarbij omwonenden en belanghebbenden betrokken worden bij de verdere uitwerking.”