Nominatie Alkmaarse Puienprijs 2023 verzilverd!

Nominatie Alkmaarse Puienprijs 2023 verzilverd!

Geen twijfel voor de commissie

  • Datum nieuwsitem

Hoewel de jury sympathie had voor alle vijf de genomineerde projecten, was er voor de commissie geen twijfel binnen de categorie ‘Woonhuizen, nieuw’. De Westfriese Poort, gelegen aan het Oudorperdijkje en de Eilandswal, sleepte de winst in de wacht.

“Dit beeldbepalende bouwproject is geplaatst op een markante locatie. Het volume van het pand is aanzienlijk, maar oogt niet massaal. Door de ingenieuze aansluiting op de omgeving doet het geen afbreuk daar aan, maar voegt het eerder iets toe aan dit, in het verleden losgeknipte gedeelte van de binnenstad. Wij menen zelfs te kunnen zeggen dat het aanzien erdoor wordt verhoogd. Er is geen sprake van een voor- of achtergevel, naar alle zijden toe is gekeken hoe de aansluiting het beste kon vorm krijgen. Deze alzijdige architectuur heeft verder bijzondere details, zowel de loze, schuine dakvormen waarachter zonnepanelen geplaatst zijn als de stalen balkonhekjes die de vingerafdruk van de architect verbeelden.”

Het zijn deze argumenten die de commissie heeft doen besluiten om de Puienprijs 2023 in de categorie Woonhuizen - nieuw, toe te kennen aan het woningcomplex De Westfriese Poort. Trots en dankbaar! Uiteraard gaat onze dank ook uit naar architect Rob de Vries van DVUA.