Jeugd enthousiast voor techniek

Jeugd enthousiast voor techniek

In teamverband bouwen aan het houten huis

  • Datum nieuwsitem

Drie dagen lang maken kinderen kennis met heel veel techniek activiteiten tijdens de TechniekDrieDaagse in Aalsmeer. Een techniek festijn georganiseerd door Technet Amstel & Venen waar maar liefst 4000 leerlingen allerlei workshops volgen onder leiding van technici en vrijwilligers bij Van Vliet Containers in Aalsmeer. 

Vink Bouw is al jaren partner van Technet Amstel & Venen en zet zich ieder jaar weer in voor o.a. de Techniek Driedaagse. Dit jaar vertegenwoordigen onze collega’s Mac Polhuijs, Maaike Ram en Ricardo Smits met veel plezier Vink Bouw tijdens deze drie dagen.

Wij vinden het belangrijk om jongeren op een leuke lerende manier kennis te laten maken met het mooie techniekvak.

Jeugd enthousiast voor techniek

In het expertisegebied ‘bouw’ kunnen kinderen in teamverband ons Vink Bouw houten huis bouwen. Door op een spelende manier samen te werken worden kinderen uitgedaagd om in een kleine groep een huis te bouwen aan de hand van een BIM model waarbij iedereen een eigen rol heeft. De kinderen kunnen zo hun eigen talent inzetten en met plezier bijdragen aan het gezamenlijke groepsresultaat, dat is pas lekker werken met een trots gevoel!

Dit houten huis is bedacht en ontwikkeld door Mac Polhuijs, Ricardo Smits in samenwerking met Esther Somers, Tim Schaap, Freek Cramer, Raymon Kakes, Norman Boelen, Evert-Jan Laban en Hanneke van der Hoorn. Het houten huis wordt steeds vaker ingezet op basisscholen. Met het houten huis als voorbeeld willen wij de bouwsector uitnodigend maken om in te gaan werken om zelf bij te dragen aan een gezonde en groene toekomst. Daarnaast inspireren wij andere bedrijven om ook initiatieven te nemen om jongeren te enthousiasmeren voor Techniek!  

Jeugd enthousiast voor techniek

Impact maken doen we samen.

Het houten huis wordt uitgeleend aan scholen om gedurende het schooljaar in te zetten.