Hoogste punt ‘t Galjoen in Leiden bereikt

Hoogste punt ‘t Galjoen in Leiden bereikt

Wapperende vlag

  • Datum nieuwsitem

Afgelopen dinsdag 5 juli was het zo ver, het hoogste punt van ons prachtige project ‘t Galjoen in Leiden is bereikt. En dat verdiende een feestje! 

Onder het genot van een hapje en een drankje, geregeld door catering TAP on Tour, werd het welkomst woord gehouden door de wethouder van Leiden, Julius Terpstra van Wonen, Bouwen & Welzijn. Bernlef de Vries, directeur van Vink Bouw heeft aansluitend iedereen die hard meewerkt aan het project, bedankt voor hun inzet en onze feestelijke handeling begeleid. Deze keer werd de vlag van het project in de kraan gehesen door onze jongste vakantiewerknemer Joep. 

Na een feestelijk toost, heeft iedereen de gelegenheid gekregen om zijn / haar woning te bekijken. De woningen zijn inmiddels voorzien van de trappen en dus kon voor het eerst iedere verdieping bekeken worden.  

De CLT woning is inmiddels ook in een vergevorderd stadium, het gehele casco is geplaatst en ook hier worden binnenkort de trappen geplaatst. 

Hoogste punt ‘t Galjoen in Leiden bereikt

Na de bouwvak vakantie zullen we gaan starten met de binnenwanden en de afbouw van de woningen. Drie woningen in het project hebben gekozen voor een Start Smart afwerking, het woonlabel van Vink Bouw. Dat houdt in dat de wanden worden afgewerkt en de keuken en de vloeren worden geplaatst voor de oplevering, allemaal naar eigen keuze. 

Wonen in het groen van hartje Leiden 

't Galjoen is een kleinschalig woonblok van elf stadswoningen en een restauratie van een voormalige gymzaal tot een maatschappelijke bestemming. Het ensemble krijgt een collectieve daktuin en een nieuwe groene openbare buitenruimte. Dit past helemaal bij het tuinstedelijk karakter van De Zeeheldenbuurt. Deze woningen liggen op een mooie locatie net buiten het historisch centrum van Leiden.

Het plein

Op het pleintje onder de monumentale bomen is het in de zomer goed vertoeven en prima geschikt voor bijvoorbeeld een buurt BBQ. De indeling is samen met omwonenden bepaald en is gericht op de kinderen tot 10 jaar maar ook voor ouderen. Zo is er ruimte om te leren fietsen en is er een klim en klauterroute. Voor de ouderen is er een dam- of schaakbord en zijn er zitgelegenheden.