Feestelijke onthulling bouwdoek Dijsselbloemschool

Feestelijke onthulling bouwdoek Dijsselbloemschool

In opdracht van OLCO-Sportsphere B.V. wordt door Vink Bouw de Dijsselbloemschool in Voorburg gebouwd. Op 13 september is door wethouder mevrouw N. Stemerdink en bestuurder de heer K. van Putten het bouwdoek feestelijk onthuld en is hiermee het sein gegeven voor de start van de bouw.

  • Datum nieuwsitem

Op woensdag 13 september is feestelijk het bouwdoek voor Dijsselbloemschool in Voorburg onthuld door Wethouder mevrouw N. Stemerdink en bestuurder de heer K. van Putten.  Het bouwdoek was bedekt door een mooi laken wat door de leerlingen van de Dijsselbloem beschilderd was. Met de onthulling van het bouwdoek is het werk officieel van start gegaan. Het project bestaat uit het gefaseerd slopen en daarna bouwen van de RK-basisschool Dijsselbloem gecombineerd met een sport- en turnhal.

Onthulling bouwdoek
Onthulling bouwdoek
Onthulling bouwdoek
Onthulling bouwdoek
Onthulling bouwdoek
Onthulling bouwdoek

Bouwtraject
Na een lang ontwikkeling- en voorbereidingstijd, is er op 29 juni 2017 gestart met het heiwerk van de school. Inmiddels is het heiwerk volledig afgerond en is de begane grondvloer van de school aangebracht. Binnenkort wordt gestart met de staalconstructie van de school.

School en sporthal
Het project De Dijsselbloem bestaat uit het bouwen van een nieuw schoolgebouw voor de RK-basisschool de Dijsselbloem in Voorburg. Naast de school komt een prachtige nieuwe sportzaal voor diverse sporten. Een gedeelte van de hal wordt als officiële turn-faciliteit ingericht. Het schoolgebouw is op de begane grond voorzien van een peuterspeelzaal, kleuterlokalen, speellokalen en een tribune met aula voorziening. Op de bovenste verdieping bevindt zich de bovenbouw met speciaal ingerichte leerpleinen.

Feestelijke onthulling bouwdoek Dijsselbloemschool

Oplevering
Naar verwachting zal de nieuwbouw in de zomer van 2018 klaar zijn en kunnen de kinderen die nu tijdelijk in het bijgebouw les krijgen weer een plekje krijgen in hun nieuwe school.

Onze partners
Bouwen doe je samen. Voor dit project werken we samen met onder andere Van Galen Installatietechniek, OLCO-Sportsphere B.V., Schoonderbeek, Schneiders betonbouw, Blom vlechtwerk, Cluistra Staalconstructie, Cladding Partners, Boogaard grondwerk en Metsel BV.