BREEAM-NL outstanding certificering voor De Drie Koningen

BREEAM-NL outstanding certificering voor De Drie Koningen

Voor de herontwikkeling van drie silo’s in Amsterdam adviseert Duradis over de levensduurkosten van dit bijzondere gebouw. In oktober 2018 is gestart met een Life Cycle Costing analyse voor het project ‘De Drie Koningen’. Deze analyse is onderdeel van de BREEAM-NL certificering (credit MAN 12).

  • Datum nieuwsitem

Deskundige analyse levensduurkosten
De complexiteit van het gebouw vroeg om een deskundige analyse van de levensduurkosten, hiervoor is Duradis ingeschakeld. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de stichtingskosten, maar ook naar de te verwachten exploitatiekosten van het gebouw en worden diverse scenario’s met elkaar vergeleken. Zo kunnen we goed onderbouwde keuzes maken en duurzaam investeren in de toekomst!

De drie silo’s op het Zeeburgereiland in Amsterdam zijn vernoemd naar de drie koningen Caspar, Melchior en Balthasar. De Drie Koningen krijgen een nieuw leven met verschillende functies voor jong en oud. Hierbij blijven de originele silo’s intact. De betonnen silo’s zijn drieëntwintig meter hoog en krijgen een houten opbouw van vijftien meter.

BREEAM-NL outstanding certificering voor De Drie Koningen