Landgoed Verboom
verkocht Wonen gerealiseerd
Landgoed Verboom Alphen aan den Rijn
Landgoed Verboom
Landgoed Verboom
Landgoed Verboom
 • Type project wonen
 • Locatie Alphen aan den Rijn
 • Opdrachtgever Vink Bouw
 • Opleveringsdatum november 2023
 • Architect FARO architecten / Strootman Landschapsarchitecten
Landgoed Verboom
 • landgoed met een totale oppervlakte van zeven hectare
 • plek voor vier riante zelfbouwkavels
 • centraal in de Randstad
 • erkend groengebied
 • recreatie en ontspanning
 • prachtige omgeving tussen stad en land 

Locatie

Landgoed Verboom ligt aan de rand van Alphen aan den Rijn, tussen de buurtgenootschappen Aardam en Ter Aar in. Het is vlakbij de gezellige stad Alphen aan den Rijn en de binnenstad van Leiden bereikt u met de auto in ongeveer 25 minuten. De grotere steden zijn ook goed te doen, met Amsterdam, Den Haag en Utrecht op gemiddeld een half uur rijden. Het landgoed is dus zeer centraal gelegen.

Kavels met vrijheid

Op het landgoed van 7ha groot zijn er vier zelfbouwkavels van 1.750m2 groot. Vrijheid en rust zijn hier kernbegrippen. 

Leidraad voor ontwerp

Om de beeldkwaliteit van de landgoedwoningen te borgen, heeft Faro Architecten een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het beeldkwaliteitsplan maakt deel uit van het bestemmingsplan. De bebouwing op de kavels zal refereren naar de oervorm van de boerderij. Maar dan modern uitgevoerd, en bezien met de ogen van nu. Een voorwaarde is dat vorm en materialisering van de woningen aansluiten bij de omgeving. ‘Ingetogen chique’ is een kwalificatie die van toepassing zou kunnen zijn. ‘Terughoudend luxe’ een andere. Wat vaststaat is dat wat spanning of lef in een ontwerp zeker wordt gewaardeerd. Faro Architecten heeft hiertoe een lijst opgesteld met referentiewoningen. De referenties dienen als leidraad voor de juiste ontwerprichting. 

Recreatie en ontspanning

Rondom het landgoed liggen volop mogelijkheden om te recreëren en te ontspannen in de groene landelijke omgeving. Het Groene Hart is aangewezen als Nationaal Landschap. Het landgoed ligt naast Golfclub Zeegersloot en ook voor watersportliefhebbers is er genoeg te doen in de omgeving.

Sterke landschappelijke kwaliteiten

Het terreinontwerp is gemaakt door het landschappelijke architectenbureau Strootman Landschapsarchitecten. Landgoed Verboom krijgt een prachtig ingericht terrein met een grote diversiteit aan bomen en planten en niveauverschillen tussen verschillenden soorten groenplateaus. 

Onze partners

Bouwen doe je samen, voor dit project werken we samen met: FARO architecten, Strootman Landschapsarchitecten en Koninklijke Ginkel Groep.

‘zó rustig en tegelijkertijd zó goed bereikbaar’

Koppes Makelaardij Alphen aan den Rijn Koppes Makelaardij Alphen aan den Rijn

Contactpersoon Koppes Makelaardij Alphen aan den Rijn

Voor meer informatie neem contact op met Koppes Makelaardij.