Woning Roosenhorst opgeleverd

Woning Roosenhorst opgeleverd

Fantastische woonbuurt in Voorschoten

  • Datum nieuwsitem

Op maandag 1 februari is de symbolische ‘eerste sleutel’ uitgereikt aan de aanstaande bewoners van het nieuwbouwproject Roosenhorst  in Voorschoten. De sleutel werd uitgereikt door wethouder Marcel Cramwinckel (Ruimtelijke Ordening en Woningbouw) aan de kersverse eigenaren Robert en Ingrid Hofenk. Wij feliciteren de nieuwe bewoners van harte en wensen heel veel woonplezier toe.

Bernlef de Vries, Vink Bouw: “Het was een uitdagende opgave om het plan Roosenhorst te ontwikkelen. Qua planologische procedure hebben we intensief met de gemeente samengewerkt om het voor elkaar te krijgen in dit bijzondere gebied woningbouw mogelijk te maken. Daarnaast hebben we met de architect Atelier Pro en landschapsarchitect Sant&Co bijzonder prettig samengewerkt om alle ambities die het plan in zich heeft uit te werken waarbij met respect voor de locatie en omgeving een fantastische woonbuurt is gerealiseerd. Een proces en eindresultaat waar alle betrokkenen trots op mogen zijn!"

Roosenhorst
Roosenhorst is verdeeld in drie ‘eilanden’ de Bosrand, de Boomgaard en het Landhuis met in totaal 41 eigentijdse woningen. De vijf woningen van de Bosrand zijn de eerste die opgeleverd worden, begin mei  verwachten we de 19 woningen van de Boomgaard op te leveren en de 14 appartementen van het landgoed worden medio juli opgeleverd.

Alle woningen zijn voorzien van een duurzame installatie waaronder een warmtepomp en zonnepanelen. Tevens zijn de woningen voorzien van natuurlijke materialen zoals een rieten kap en een houten gevel. Naast het bouwen van de woningen worden ook de tuinen deels voorzien van fruit- en notenbomen en worden er steigers gebouwd zodat er een boot aangelegd kan worden.

Wethouder Cramwinckel: “Met de oplevering van de woningen in Roosenhorst, hebben we een belangrijke stap gemaakt in de richting van het herstel van het landschap in de groene buffer. Ook levert dit project een mooie bijdrage aan het nijpende tekort aan woningen in Voorschoten. Dit jaar gaan we hier hard mee aan de slag dankzij de start van nog drie nieuwbouwprojecten.” 

Woning Roosenhorst opgeleverd