Feestelijke start Wijland fase 2

Feestelijke start Wijland fase 2

De tweede fase van het nieuwbouwproject Wijland in Nieuwkoop is gestart. Op 9 mei is feestelijk de eerste paal geslagen.

Feestelijke start bouw Wijland
Feestelijke start bouw Wijland
Feestelijke start bouw Wijland
Feestelijke start bouw Wijland

Op 9 mei is op feestelijke wijze de eerste paal geslagen van de tweede fase van het nieuwbouwproject Wijland in Nieuwkoop. Op deze prachtige zonnige dag was een grote opkomst van de toekomstige bewoners en betrokkenen partijen. Alle aanwezigen werden welkom geheten door Rob de Kuiper, directeur van Vink Bouw. Wethouder Trudy Veninga (gemeente Nieuwkoop) verrichtte samen met architect Tonko Leemhuis (NWA Architecten) en een aantal toekomstige bewoners de feestelijke handeling. Met een Oud Hollandse heistelling werd handmatig de ‘eerste paal’ geslagen.

Het totale project Wijland in Nieuwkoop bestaat uit meerdere fasen met in totaal 85  woningen. Eerder dit jaar werden de woningen van de eerste fase al opgeleverd. De tweede fase van het project Wijland bestaat uit totaal 29 ruime eengezinswoningen. Er zijn verschillende soorten rijwoningen met riante tuinen. In de laatste fase worden nog eens 8 twee-onder-een-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen gebouwd. De eengezinswoningen, tweekappers en vrijstaande woningen in Wijland vormen een gezellige buurt voor starters én gezinnen. De basisscholen zijn 'om de hoek' en ook de sportverenigingen liggen op loopafstand. 

Naar verwachting worden de woningen in het voorjaar 2017 opgeleverd. Alle woningen in deze tweede fase zijn inmiddels in optie of verkocht. 

Voor meer informatie over Wijland, klik hier.