Open bedrijvenmiddag groot succes

Open bedrijvenmiddag groot succes

Vrijdagmiddag 28 maart opende 22 lokale bedrijven hun deuren voor circa 250 scholieren van het VMBO. Ook Vink Bouw deed dit jaar weer mee met de Open Bedrijvenmiddag. De jongeren oriƫnteren zich hier op hun toekomst en kiezen zelf bedrijven uit waar ze later stage willen lopen of zelfs willen werken.

  • Datum nieuwsitem
Een leerling wordt begeleid door een oud-medewerker van Vink Bouw
Een leerling wordt begeleid door een oud-medewerker van Vink Bouw

De leerlingen uit Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn en Aalsmeer zien een smid aan het werk bij De Rooy Metaalindustrie (en mogen ook zelf proberen), drukken hun eigen visitekaartjes bij Ecodrukkers, timmeren een memo-houder bij Vink Bouw, maken én repareren deuken bij Autoherstel Van der Weijden, werken met zonneboilers bij ST/Warmte en zien bij Omefa hoe zij de verfblikken maken die in heel Nederland verkocht worden.

De Open Bedrijvenmiddag wordt nu voor de tweede maal georganiseerd door de Metaalvakschool Nieuwkoop. Coördinator Ilse Disseldorp: 'Over de vorige editie waren de bedrijven, leerlingen en docenten zonder uitzondering enthousiast. Daarom organiseren we de middag voor scholieren nu jaarlijks.

De Metaalvakschool heeft een duidelijk doel voor ogen met de Open Bedrijvendagen: 'We willen jongeren laten zien welke carrièremogelijkheden er in de techniek zijn en hoe interessant en uitdagend het werk bij een technisch bedrijf is. Daarom nodigen we hen van harte uit om een kijkje te komen nemen.'

Alle deelnemende bedrijven zijn te vinden op www.metaalvakschool.nl.