Uitvind wedstrijd scholieren Ashram College

Uitvind wedstrijd scholieren Ashram College

De leerlingen van het Ashram College in Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn hebben meegedaan aan een uitvindwedstrijd. Een aantal lokale bedrijven waaronder Vink Bouw heeft plaatsgenomen in de jury en zal een groep leerlingen begeleiden in het uitwerken van de uitvinding.

  • Datum nieuwsitem
Uitvoerder Ton van de Zon beoordeelt een van de inzendingen van de uitvindwedstrijd

De uitvindwedstrijd, genaamd ‘HeBuurwathebjenuweerbedacht? wedstrijd’ werd georganiseerd door het Ashram College. De leerlingen van de brugklassen in Nieuwkoop en Alphen werden uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor diverse problemen. Ton van de Zon, uitvoerder van Vink Bouw heeft zitting genomen in de jury die, uit 32 inzendingen, zeven finalisten moest selecteren. Een moeilijke, maar ook zeer vermakelijke opdracht.

De finalisten gaan de komende weken de plannen verder uitwerken en daarna gaan zij, samen met een bedrijf, aan de slag om een prototype te maken van de uitvinding. Op 5 juni is de grote finale waarbij alle uitvindingen gepresenteerd gaan worden. Vink Bouw gaat een groepje leerlingen helpen bij het ontwikkelen van een Dierenhok. Deze uitvinding moet de dieren tijdens de jaarwisseling beschermen tegen harde knallen en stress door vuurwerk!

De wedstrijd is te volgen op hebuurwedstrijd.wordpress.com en via Twitter @hebuuruitvinder.