herontwikkeling Jan Ligthart school Amsterdam

herontwikkeling Jan Ligthart school Amsterdam

Vink Bouw heeft in samenwerking met XOOMLAB, een netwerk van ontwerpers, ontwikkelaars en onderzoekers de overeenkomst ondertekend voor de herontwikkeling van de Jan Ligthartschool te Amsterdam. De bestaande school zal worden getransformeerd tot middeldure huurwoningen

  • Datum nieuwsitem
Ondertekening herontwikkeling Jan Lighartschool in het schoolgebouw.

Vink Bouw heeft samen met Joost Vorstenbosch, René de Prie, Dirk Jan van Wieringhen Borski en Harvey Otten namens XOOMLAB getekend voor de herontwikkeling van de Jan Ligthartschool, te Amsterdam Oost.

Dit schoolgebouw is in de jaren dertig door Publieke Werken van de gemeente Amsterdam ontworpen als een school voor “buitengewoon” onderwijs, ook de herbestemming wordt een buitengewoon project. Amsterdam heeft grote behoefte aan middeldure huurwoningen. De Jan Ligthartschool is een pilotproject voor middeldure huurwoningen in maatschappelijk vastgoed. Daarvoor verbouwen we de school tot ruime lofts en dezegaan we in samenwerking met kleine investeerders verhuren in het middensegment.

Onder het toeziend oog van het stadsdeel, buurtbewoners en Thijs Reuten, lid van het dagelijks bestuur, is het optiecontract voor de herontwikkeling ondertekend in één van de prachtige klaslokalen van het voormalige schoolgebouw. We hebben één jaar de tijd om het project te organiseren en te ontwerpen. In 2015 zal er worden gestart met de verbouwing van de school.

Wilt u op de hoogte blijven van het project stuur ons een mail via janligthart@vinkbouw.nl