Kees Wijsman

Kees Wijsman

Kees Wijsman is uitvoerder en leerlingbegeleider bij Vink Bouw.

Kees Wijsman is uitvoerder en leerlingbegeleider bij Vink Bouw. Kees is 60 jaar jong en al 45 jaar werkzaam in de bouw, waarvan ruim 9 jaar bij Vink Bouw.

Oude Modeschool
Bij Vink Bouw ben ik momenteel betrokken als uitvoerder op het project Zee Smartlofts, de oude modeschool in Amsterdam. Dit is een heel interessant renovatieproject: in een oude school uit 1969 en een gedeelte uit 1914 creëren we 24 appartementen. Daarnaast komen er ook nog 2 appartementen op het dak van het 1914 gedeelte.

Renoveren, een mooie tak van sport
Nu ik aan het renoveren ben, merk ik dat ik deze tak van sport heel erg leuk vind. In het verleden heb ik wel vaker renovatieprojecten gedaan, maar dat gevoel was enigszins weggeëbd. Al bouwend kom je erachter dat renovatie niet te vergelijken is met nieuwbouw. Bij een eerder project, De Woonfabriek in Leiden, kon ik dat goed merken met een renovatie en een nieuwbouw gedeelte. Nieuwbouw is meer afgekaderd. Bij renoveren is het meer oplossingen zoeken en ad hoc beslissingen nemen.

Leerlingen
Verder hou ik mij ook bezig met de leerlingen van Vink Bouw. Dit is een hele leuke taak. We kunnen zeggen dat we een hele leuke groep jonge, enthousiaste, aspirant vaklieden hebben lopen. Ik ben ook blij dat mijn visie van een opleidingstraject heel goed overeenkomt met de visie van Vink Bouw.  Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar zijn we er niet allemaal met vallen en opstaan gekomen? Als we hier zo nu en dan aan denken moet het goedkomen!   

Kees Wijsman

Kees Wijsman