Ernst Bouma

Ernst Bouma

Ernst Bouma is BIM Regisseur bij Vink Bouw.

Ernst Bouma

 

 

 

Ernst Bouma, 26 jaar is BIM Regisseur bij Vink Bouw. Ernst werkt nu 3 jaar bij Vink Bouw en was hiervoor werkvoorbereider.

Interesse in innoveren
Binnen Vink Bouw ben ik in de afgelopen periode betrokken geweest als werkvoorbereider bij het project Kroon op Jutphaas. Tijdens deze periode ben ik aanjager geweest in de ontwikkeling van BIM (Bouw Informatie Model) voor onze organisatie. Innoveren en automatiseren heeft mij altijd al geïnteresseerd, dit komt voornamelijk door een combinatie van efficiënt werken en digitaliseren.

Efficiënter
Voor de bouwvak heb ik de opleiding BIM Engineer afgerond, om vervolgens de opgedane kennis in te brengen binnen onze organisatie. Hiermee wil ik een volgende stap zetten naar een efficiënter proces en betere samenwerking, door gebruik te maken van de huidige technologieën en communicatiemiddelen.

Ernst Bouma

Wat is BIM?
BIM is een werkmethodiek om geïntegreerd samen te werken met partners in een 3D omgeving. Het ondersteunt de samenwerking over de gehele bouw- en levenscyclus van een gebouw. Gedurende de bouwcyclus van ontwerp tot aan onderhoud, bouw je gezamenlijk met de partners een arsenaal aan data op. Deze data wordt opgeslagen en beheert middels BIM. Deze data kan door elke partij worden ingebracht, maar kan daarom ook op elk moment gebruikt worden in een persoonlijke (software) omgeving.

Dezelfde taal spreken
Door aan de voorkant uniforme afspraken te maken over het gebruik van standaarden kunnen alle partijen dezelfde taal spreken. Hiermee kunnen wij elkaars werk bekijken en afspraken inzien voordat de realisatie van het gebouw begint. Dit zorgt ervoor dat eventuele knelpunten vroegtijdig geconstateerd worden, fouten worden dus gezien voordat er gebouwd wordt. Hiermee verbeteren wij de kwaliteit, maar ook de prestaties van de bouw.

Ernst Bouma

3D
Klantgerichtheid is een belangrijk speerpunt voor ons, vroegtijdig inzicht geven in een gebouw of woning zal daaraan bijdragen. De 3D omgeving van BIM zal tevens als virtueel gebouw dienen om de klant te voorzien van meer inzicht of keuzes die gemaakt dienen te worden. Daarmee zullen wij de klant beter kunnen dienen en staan beide partijen voor minder verrassingen.

Communicatie en kwaliteit verbeteren
Met BIM zetten we de eerste stap(pen) naar een geïntegreerd proces, waarmee wij de communicatie en kwaliteit binnen de bouw gaan verbeteren!

Ernst Bouma