Wie bouwt het meest innovatieve Solar House?

Wie bouwt het meest innovatieve Solar House?

De brugklassen van het Ashram College, Thamen en Veenlanden College doen mee aan de techniekwedstrijd georganiseerd door TechNet Amstel & Venen. Onze collega’s Bianca Schoenmaker en Ernst Bouma jureerden de solar huizen van het Veenlanden College namens Vink Bouw.

  • Datum nieuwsitem
Genomineerden Solar House
Genomineerden Solar House
Genomineerden Solar House
Genomineerden Solar House
Genomineerden Solar House
Genomineerden Solar House
Genomineerden Solar House

Enthousiast zijn de brugklasleerlingen van het Ashram College, Thamen en Veenlanden College aan de slag gegaan om een eigen Solar House te bouwen. Onze collega’s Bianca Schoenmaker en Ernst Bouma mochten de solar huizen van het Veenlanden College jureren. Zij keken vooral naar de toegepaste elektronica in het huis, de originaliteit en de afwerking en het foto/video-verslag dat gemaakt moest worden bij deze opdracht.

Nominaties
De genomineerde Solar Huizen worden neergezet tijdens de Techniek Driedaagse van 7 tot en met 9 november. Tijdens de Open Avond op 9 november worden de winnaars bekend gemaakt. De hoofdprijs is een Ozobot; een kleine programmeerbare robot die commando’s kan uitvoeren.

Solar House
Solar House

Wedstrijd
De techniekwedstrijd is een onderdeel van de Techniek Driedaagse georganiseerd door TechNet Amstel & Venen. Het doel is om meer kinderen te laten ervaren hoe leuk het werken in techniek is en te stimuleren om voor een technische opleiding te kiezen. De wedstrijd en de Techniek Driedaagse geeft kinderen de kans om dit zelf te beleven.

Techniek Driedaagse
3.000 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen en de eerste klassers van de middelbare scholen in de regio De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn gaan tijdens de Techniek Driedaagse aan de slag met workshops die lokale ondernemers speciaal voor hen organiseren. De Techniek Driedaagse wordt gehouden bij kwekerij FN Kempen, Oosterlandweg 45 in Mijdrecht. 

Open Avond 9 november
Ook ouders en belangstellenden kunnen een bezoek brengen aan de Techniek Driedaagse. Tijdens de Open Avond is iedereen van harte welkom om te ontdekken dat techniek enorm veelzijdig is en dat er legio mogelijkheden zijn voor banen in de technische sector. Er zijn technische workshops, een opleidingenplein met technische opleidingen en de prijsuitreiking van de techniekwedstrijd 'Bouw het innovatiefste Solar House'.