Vervangende nieuwbouw Kortenhoevenseweg in Lexmond

Vervangende nieuwbouw Kortenhoevenseweg in Lexmond

Hoge duurzaamheidsambities en gezonde woonomgeving

  • Datum nieuwsitem

Vink Bouw heeft in samenwerking met ECO+BOUW de opgave Design&Build van de vervangende nieuwbouw van 9 eengezinswoningen en een appartementencomplex van 23 appartementen nabij de Kortenhoevenseweg te Lexmond. Het project heeft hoge duurzaamheidsambities en is gericht op de verduurzaming van de woningvoorraad van Fien Wonen en het realiseren van een gezonde woonomgeving voor de huurders.

Vervangende nieuwbouw Kortenhoevenseweg in Lexmond

De woningen worden gerealiseerd met biobased constructie en isolatiematerialen zoals een CLT houten casco. De woningen worden voorzien van een lucht/lucht warmtepomp, hierbij wordt de benodigde warmte of koude afgegeven aan de ventilatielucht. Dit systeem wordt geïntegreerd met het WTW systeem.

Fien Wonen wil met het nieuwbouwproject Kortenhoevenseweg invulling geven aan haar opgave en tevens de (duurzaamheids)ambities waarmaken op het gebied van CO2 opslag, Emissiereductie en energietransitie. Deze ambities omarmen wij en gaan hier met het project concrete invulling aan geven. Voor het project werken wij strategisch samen met ECO+BOUW en Wubben Chan architecten.