Techbox Het Houten Huis

Techbox Het Houten Huis

Bouwen is een echte teamsport

  • Datum nieuwsitem

Tijdens de opening van de MakerSpace Amstel & Venen, presenteerde Patrick Immerzeel het door ons ontwikkelde lespakket ‘Het Houten Huis’. 

Wij vinden het tof om de nieuwe generatie al vroeg kennis te laten maken met bouwen, samenwerken, communiceren, een teamprestatie neerzetten maar ook bouwen met biobased prefab elementen. Wij willen daarmee de bouwsector uitnodigend maken om in te gaan werken zodat je later zelf bij kunt dragen aan een gezonde en groene toekomst! 

Techbox Het Houten Huis

Het houten huis is onderdeel van de Techbox en kan door scholen gratis geleend worden. Meer informatie en reserveren van het Houten Huis klik op de link hieronder.

Hoe werkt de techbox?

Techbox Het Houten Huis

Bouwen is een echte teamsport!

Om kinderen kennis te laten maken met deze teamsport hebben we een spel voor ze opgezet. In groepsvorm van max 8 kinderen bouwen de kinderen een houten huis met behulp van een BIM model. Net zoals wij dat in het echt doen!

Iedereen heeft een rol met eigen taken en met elkaar kom je tot een teamprestatie. Zo hebben we verschillende rollen zoals de timmerman, de klantbegeleider, een logistiek medewerker, een werkvoorbereider en natuurlijk een uitvoerder.

Ieder kind krijgt één van de rollen en aan iedere rol zijn spelregels verbonden. Zo mag de uitvoerder in het BIM model kijken en aanwijzingen geven maar hij mag niet meebouwen!  Het komt dus aan op samenwerken en communiceren, net als in het echt! Door goed samen te werken en te communiceren kun je goed en snel bouwen. Doe je dat niet, dan heb je wellicht kans op een fout die wordt opgemerkt door de kwaliteitscontroleur. En net zoals in het echt moeten ze een bouwfout oplossen want afspraak = afspraak.