Start sloop sporthal project Hortus in Wijk bij Duurstede

Start sloop sporthal project Hortus in Wijk bij Duurstede

Vrijdag 14 september is feestelijk de start sloop gevierd voor de toekomstige bewoners van het project Hortus in Wijk bij Duurstede. Vink Bouw realiseert in opdracht van AKM-REALES dit vooruitstrevende project. Op de plaats waar nu nog de sporthal staat, verrijzen 65 stijlvolle en duurzame woningen.

  • Datum nieuwsitem

Onder het genot van een hapje en drankje heeft de wethouder van Wijk bij Duurstede, Willem Joustra, vrijdag 14 september de eerste start gemaakt met de sloop van sporhal 'Hordenhal'. In een tent op het grasveld achter de te slopen sporthal ‘Hordenhal’ in Wijk bij Duurstede is er samen met de verschillende betrokkenen, omwonende en toekomstige bewoners het glas geheven op een goede bouw van het project Hortus.

Na het spreken van zowel wethouder Willem Joustra over de ontwikkeling van het project en Nico de Bruijn van ontwikkelaar AKM-REALES is de kraan gestart met brommen. Met de Wethouder aan de knoppen van de kraan werd het eerste stukje wand van de te slopen sporthal verwijderd.

Vanaf heden zal de wijk rondom de Hordenweg langzaam een ander uiterlijk krijgen. Eerst zal de huidige bebouwing worden gesloopt, waarna het project Hortus langzaam zal verreizen.