Start bouw Weegbree Boskoop

Start bouw Weegbree Boskoop

15 eengezinswoningen nul-op-de-meter

  • Datum nieuwsitem

Op 22 april was de viering van de bouwstart van 15 duurzame woningen in de Weegbree in Boskoop.

Vanwege de coronabeperkingen was er een klein gezelschap aanwezig. Monique Brewster, directeur-bestuurder Woonforte, wethouder Gerard van As en Patrick Immerzeel, directeur Vink Bouw, sloegen symbolisch de eerste palen.

Start bouw Weegbree Boskoop

In opdracht van Woonforte bouwen we 15 huurwoningen voor senioren en kleine gezinnen met eigen parkeerplaatsen op de locatie van de oude Ichtusschool in Boskoop. De woningen hebben een snelle bouwtijd omdat de onderdelen zoals gevels e.d. prefab (direct vanaf de fabriek) geleverd worden. 

Bij Vink Bouw dragen we graag bij aan een mooiere leefomgeving, met duurzame, innovatieve en kwalitatieve oplossingen.

Duurzaam
Deze bijzondere woningen zijn uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Er is een duurzame warmtepomp in plaats van een cv-ketel, die warmte uit de buitenlucht haalt. De woningen hebben geen gasaansluiting. De combinatie met de vloerverwarming biedt een comfortabel binnenklimaat. De woningen zijn nul-op-de-meter. Met het grote aantal zonnepanelen op het dak krijgt de woning voldoende capaciteit om met een gemiddeld energieverbruik quitte te draaien. Dat betekent dat naast een energieprestatievergoeding er verder bijna geen energieverbruikslasten zijn. De bewoners wonen duurzaam en kostenbesparend. 

Huurwoningen
Inschrijven voor de verhuur start op 17 mei en kan via www.hureninhollandrijnland.nl/. Meer informatie over de toewijzingsvoorwaarden en inkomensgrenzen staat vanaf 3 mei op www.woonforte.nl.