Start van de bouw sociale huurappartementen Leiderdorp

Start van de bouw sociale huurappartementen Leiderdorp

36 sociale zeer energiezuinige huurappartementen voor Rijnhart Wonen

  • Datum nieuwsitem

Vrijdag 12 april 2019 was het feest op de bouwlocatie Bij de Zijl in Leiderdorp. Willem Joosten (wethouder Leiderdorp) en Chrétien Mommers (directeur-bestuurder Rijnhart Wonen) klommen in de heistellage en sloegen de eerste feestelijke paal voor de bouw van 36 sociale zeer energiezuinige huurappartementen.

Een mooie samenwerking
Chrétien Mommers is blij dat de bouw van de woningen gaat starten. “Wij zijn verheugd dat we van de gemeente de kans hebben gekregen om op deze locatie woningen af te nemen en daarmee te kunnen voldoen aan de vraag naar sociale huurwoningen”. Rob de Kuiper (directeur Vink Bouw) spreekt zijn dank uit naar de gemeente om op deze locatie een mooie mix te realiseren van koop- en huurwoningen. Met als doel een gemêleerde wijk met verschillende mensen.

Duurzame toegankelijke appartementen
De 36 appartementen worden verdeeld over vijf woonlagen. Alle woningen zijn gasloos en worden aangesloten op de stadswarmte van NUON. Tevens worden de appartementen voorzien van zonnepanelen op het dak. KAW architecten uit Eindhoven heeft de appartementen ontworpen. Zij zijn erin geslaagd om alle woningen en gebouwen te ontwerpen met een warme, lichte kleur baksteen. Dit laat een mooi geheel van de gebouwen zien. De woningen werden door ons in samenwerking met DID Vastgoedontwikkeling ontwikkeld.

Totaal 182 woningen
De woningen Bij de Zijl worden gebouwd op de locatie van de toenmalige school de ROC. De 36 sociale huurappartementen zijn onderdeel van een wijk met 42 koopwoningen: 10 waterwoningen, 19 hofwoningen en 13 terraswoningen. En een woontoren met 104 vrije sector huurwoningen.

Planning
De oplevering van de 36 sociale huurappartementen wordt verwacht in het eerste kwartaal 2020 en worden aangeboden via www.hureninhollandrijnland.nl.