Social return in de bouw

Social return in de bouw

De rijksoverheid zet zich in voor social return, sinds medio 2011 neemt de rijksoverheid dit ook op in haar aanbestedingen van diensten en werken. Vink Bouw bouwt voor de Dienst Vastgoed Defensie het project sportcomplex MRC te Doorn. Dit contract was voor het ministerie van Defensie een van de eerste aanbestedingen waarin social return is opgenomen in het programma van eisen.

  • Datum nieuwsitem
Social return in de bouw

Voor het project MRC te Doorn geldt dat er vijf procent van de waarde van de opdracht moet besteed worden aan social return. Vink Bouw zal vooral jongeren inzetten om aan het criterium te voldoen. Het bedrijf biedt al geruime tijd opleidingsplaatsen aan mbo-leerlingen. "Wij vinden dat we een verantwoordelijkheid hebben naar jongeren. Daarnaast is het noodzakelijk om vakmensen op te leiden, anders zit de branche straks zonder", zegt Mac Polhuijs, Projectleider bij Vink Bouw.

De rijksoverheid wil social return graag onder de aandacht brengen en mede daarom is Mac Polhuijs gevraagd voor een interview over social return in de bouw. Mac Polhuijs is als projectleider betrokken bij het project MRC Doorn en eveneens de leerlingencoördinator van Vink Bouw.

Klik hier voor het interview van Mac Polhuis, projectleider Vink Bouw.