Prominent kopgebouw Antoni Delft bereikt hoogste punt

Prominent kopgebouw Antoni Delft bereikt hoogste punt

Antoni verbindt en nodigt uit tot meedoen

  • Datum nieuwsitem

Op donderdag 30 januari werd een toast uitgebracht voor het bereikten van het hoogste punt van het multifunctionele gebouw Antoni in Delft.

Na een welkomstwoord namens de bouwcombinatie Smit's en Vink Bouw verzorgde Martina Huijsmans, wethouder voor het gebied Nieuw Delft, in het bijzijn van de toekomstige bewoners en betrokken partijen een symbolische handeling. Zij stapelde een 3D maquette waarmee symbolisch het hoogste punt van het gebouw gelegd werd. De vaklieden werden hartelijk bedankt voor hun inzet en getrakteerd op een heerlijke lunch.

Door de mix van wonen, werken en ontmoeten zorgt het gebouw na de opening voor veel levendigheid in het gebied.

Antoni
Antoni is hét prominente kopgebouw aan het Delftse Stationsplein met daarin niet alleen een hotel en winkels, maar ook de mooiste appartementen en penthouses van Delft. Antoni is duurzaam, het materiaalgebruik, de energievoorziening en de flexibiliteit maken het gebouw op alle fronten toekomstbestendig en sluiten naadloos aan bij de nieuwe duurzame initiatieven die in het gebouw plaatsvinden.

Partners en planning
Het plan voor Antoni is ontworpen door architectenbureau Studioninedots. Het project wordt gerealiseerd door ontwikkel- en bouwcombinatie Smit’s Bouwbedrijf-Vink Bouw. De fietsenstalling onder Antoni wordt gefinancierd door ProRail namens het ministerie van IenW, Metropoolregio, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Delft. Komende zomer is de fietsenstalling gereed en naar verwachting wordt Antoni in de tweede helft van het jaar opgeleverd. De studio’s zijn inmiddels verkocht. De verkoop van de appartementen en het penthouse is in volle gang.