BOOT&CO hotel Houthaven Amsterdam

BOOT&CO hotel Houthaven Amsterdam

Inzending ‘BOOT&CO’ is de winnende inschrijving van de selectie hotel Houthaven van de Gemeente Amsterdam

  • Datum nieuwsitem
BOOT&CO hotel Houthaven
BOOT&CO hotel Houthaven
BOOT&CO hotel Houthaven
BOOT&CO hotel Houthaven
BOOT&CO hotel Houthaven

Op 1 september 2016 is de optieovereenkomst getekend. Gemeente Amsterdam heeft ontwikkelcombinatie IQNN Vastgoed / Vink Bouw / City ID Group geselecteerd voor de ontwikkeling van het hotel op kavel 3e. Kavel 3e ligt op Reval-eiland, één van de 7 toekomstige eilanden in de Houthaven. 

Bij de selectieprocedure voor het hotel in de Houthaven is de inschrijving ‘BOOT&CO’ van ontwikkelcombinatie IQNN Vastgoed / Vink Bouw / City ID Group als winnaar uit de bus gekomen. De naam BOOT&CO verwijst naar de naam van een houtbewerker die in het verleden in de Houthaven gevestigd was.

Met BOOT&CO krijgt de Houthaven aan het IJ een echt icoon met een krachtige ‘Amsterdamse School uitstraling. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten en is een ode aan de Amsterdamse School.  Het wordt een zeer duurzaam hotel dat met een EPC van 0,041 bijna geheel energieneutraal zal zijn. De BREEAM ambitie is Excellent.

BOOT&CO biedt een vernieuwend hotelconcept met 84 ruime hotelappartementen, waarbij een goede verbinding wordt gemaakt met de geschiedenis van de buurt. Denk aan het oude havenkarakter en de Amsterdamse School. De doelgroep van het hotel is de Young Dynamic Urban Professional. In het hotel komt ook een spa/fitness en zwembad. Onderdeel van dit hotelconcept is een uitnodigende horecagelegenheid voor zowel bewoners als bezoekers van de Houthaven en het hotel.

Het centrale gedeelte van het gebouw is het hoge atrium waar de lobby, receptie, delicatessenzaken en een bar aanwezig zijn. Op de begane grond is verder een restaurant en lounge ruimte te vinden. In de parkeerkelder is ruimte voor 48 parkeerplaatsen. Dit brengt de totale ontwikkeling op 7.800 vierkante meter bruto vloer oppervlak.

Het interieur van het complete hotel wordt ontworpen door Martin Brudniski Design Studio uit Londen.

De bouw start medio 2017 en de oplevering van het hotel staat voor begin 2019 gepland.

Houthaven
De Houthaven is gelegen in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. De Houthaven transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ. Gemeente en ontwikkelaars spraken af dat de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk moet worden. In de Houthaven wordt milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.

Betrokken partijen
Naast de al genoemde partijen is Techniplan Adviseurs in het aanbestedingstraject betrokken als installatieadviseur, Metabolic als duurzaamheidsadviseur, Pieters Bouwtechniek als constructeur, Basalt Bouwadvies als kostendeskundige en CBRE Hotels als verkoopadviseur.

Meer informatie
Meer informatie over project Houthaven vindt u op www.amsterdam.nl/houthaven.