Informatieavond Toekomst in Techniek 19 april

Informatieavond Toekomst in Techniek 19 april

Op woensdagavond 19 april organiseren bedrijven een informatieavond voor ouders en leerlingen uit alle jaren van het voortgezet onderwijs en de bovenbouw van de basisschool. Ze laten zien welke loopbaanmogelijkheden er zijn binnen de techniek. Ook Vink Bouw is hierbij aanwezig.

  • Datum nieuwsitem
19 april

De informatieavond ‘Toekomst in Techniek’ vindt plaats op woensdag 19 april, van 19.00 tot 22.00 uur in het Ashram College, Lindelaan 2, Nieuwkoop. Het is ook mogelijk om een deel van de avond bij te wonen.

De avond is bedoeld voor alle ouders en leerlingen uit de Rijnstreek, Uithoorn, Aalsmeer en Leiden. Vink Bouw en andere bedrijven uit de regio laten zien welke mogelijkheden er zijn om te werken als ontwerper, als werkvoorbereider, in de werkplaats, of als baas van een groot of klein technisch bedrijf.

Informatiemarkt
De avond opent met een informatiemarkt, waar bezoekers de kans hebben om kennis te maken met bedrijven uit alle sectoren van techniek: metaal, installatie- en elektrotechniek, ICT, autotechniek en carosseriebouw, chemie, bouw, en hydrauliek. Voor leerlingen die een stage of werkplek zoeken is het een goede kans om verschillende bedrijven te spreken.

Presentatie en bedrijvenpanel
Daarnaast is er een presentatie over de sectoren waar werk in is: techniek, zorg, ict en transport. Met name de technische bedrijven uit de regio zitten te springen om jongeren: in de werkplaats, de werkvoorbereiding, aan de tekentafel... Daarom vertelt een bedrijvenpanel van managers en bazen van succesvolle bedrijven uit de regio over de mogelijkheden voor een droombaan in de buurt.

Kiezen voor de toekomst
Leerlingen maken al op jonge leeftijd keuzes die bepalend zijn voor hun toekomst: als ze 11 of 12 zijn een school voor voortgezet onderwijs, een paar jaar later een vakkenpakket en na het halen van hun diploma een beroepsopleiding. Vanwege het grote aantal succesvolle technische bedrijven in de regio bieden veel scholen extra technieklessen aan. Voor leerlingen en ouders die voor een keuzemoment staan is het dus goed om te weten welke toekomstmogelijkheden er zijn in de techniek.

Het volledige programma staat op http://www.metaalvakschool.nl/toekomstintechniek