Informatieavond over Toekomst in Techniek

Informatieavond over Toekomst in Techniek

‘Het is net Minecraft’

  • Datum nieuwsitem

We bouwen projecten eerst digitaal voordat we in het echt gaan bouwen. Tijdens de informatieavond ‘Toekomst in Techniek’ konden jongeren en ouders kennis maken met deze techniek van BIM. Het digitale model op het scherm lijkt wel een beetje op het computerspel ‘Minecraft’. En dat was aantrekkelijk voor velen! Geïnteresseerd luisterden de kinderen naar de verhalen van onze collega’s over hoe het bouwen digitaal en in de praktijk gaat.

Informatieavond over Toekomst in Techniek

BIM - Building information Model

Informatieavond over Toekomst in Techniek

Er was veel animo om de Virtual Reality (VR) bril op te zetten. Met een VR bril kun je binnenkijken in een echt bouwproject van Vink Bouw. Zo zie je hoe een gebouw in elkaar zit. En dat is voor ons belangrijk om vooraf alles goed op elkaar af te stemmen. 

Er waren leuke gesprekken met de ouders en jongeren. We hopen dat de jongeren enthousiast worden om ook te kiezen voor een toekomst in techniek. In het bedrijvenpanel spraken we over de ontwikkelingen zoals duurzame energie, samenwerkingsvormen, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, digitalisering en automatisering. Daarnaast kwamen de loopbaanmogelijkheden en opleidingen aan de orde. En wat het werk inhoudt, dit is vaak veel breder dan in eerste gedacht wordt! Ook zijn de mogelijkheden voor dames in de techniek aangegeven.

Zoek je een stageplaats, ga je je minor volgen, afstuderen of zoek je in de toekomst werk? Bij ons ben je aan het juiste adres als je jezelf verder wil ontwikkelen.

Techniekhuis Nieuwkoop organiseerde de informatieavond op 3 april 2019 bij het Ashram College in Nieuwkoop. Wij ondersteunen dit initiatief van harte!

Informatieavond over Toekomst in Techniek