Eerste paal Brede School Benthuizen

Eerste paal Brede School Benthuizen

Startsein brede onderwijslocatie

  • Datum nieuwsitem

Dinsdag 11 april is de eerste paal geslagen voor de Brede school in Benthuizen. Dit wordt een brede onderwijslocatie waarin twee scholen en kinderopvang een plek krijgen. Zij gaan elkaar versterken, zodat er een mooie voorziening komt die van toegevoegde waarde is voor Benthuizen. Naar verwachting wordt het gezamenlijke schoolgebouw opgeleverd in april 2024.

Eerste paal Brede School Benthuizen
kinderen staan in contour van de te bouwen Brede School

De eerste paal die de grond in ging, was niet zomaar een paal! Veel kinderen hebben deze paal vooraf mooi versierd met tekeningen! Na enkele korte woordjes door wethouder Gert Jan Schotanus en een vertegenwoordiging van de scholen en de kinderopvang werd samen met enkele kinderen de knop ingedrukt wat het startsein was om de de eerste paal te slaan.

Eerste paal Brede School Benthuizen

De Brede School die bestaat uit de Arnoldus van Os school, School met de bijbel en kinderopvang Junis, krijgt een mooie plek in de nieuw te bouwen wijk Bentwijck. De scholen en kinderopvang behouden hun eigen identiteit en krijgen aparte ingangen. Zij maken wel samen gebruik van bijvoorbeeld de speelzaal en de aula in het hart van het gebouw. Waar mogelijk gaan de scholen en de kinderopvang ook samenwerken op andere vlakken.