De Ware Jacob

De Ware Jacob

De Ware Jacob: hét nieuwe dorpshart van Rijnsaterwoude Het voormalige gemeentehuis aan de Herenweg in Rijnsaterwoude krijgt een nieuwe bestemming. Het plan bestaat uit een basisschool, kinderdagverblijf, buurtsuper, zorgpost, 4 starterswoningen en 2 grote appartementen. Ook voor de gemeentewerf is een nieuw plan.

De Ware Jacob

Plan van Nedom en Vink Bouw
De afgelopen tijd is er door meerdere partijen onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor herontwikkeling van het voormalige gemeentehuis en gemeentewerf in Rijnsaterwoude. Ontwikkelaar Nedom en Vink Bouw hebben een plan gepresenteerd wat door de gemeente Kaag en Braassem, dorpsbewoners en ambtenaren in goede aarde is gevallen.  Het plan wordt de komende periode verder besproken.

Ex-gemeentehuis
Het plan is om het voormalige gemeenteraadhuis (in 1997 door Vink Bouw gebouwd), te transformeren tot een dorpshart met de naam: ‘De Ware Jacob’. In dit dorpshart is plek voor basisschool de Kinderarcke, kinderopvang en peuterspeelzaal, een gymzaal, een buurtsupermarkt met koffiecorner en een praktijkruimte voor een huisarts en een fysiotherapeut. Ook is er op de eerste en tweede etage plaats voor vier betaalbare appartementen en twee penthouses.  Het parkeerterrein aan de voorkant blijft gehandhaafd, het parkeerterrein aan de achterkant wordt grotendeels schoolplein.

Voormalig gemeentewerf
Op het terrein van de voormalige gemeentewerf kunnen circa vijftien grondgebonden woningen worden gebouwd. Verder biedt het terrein ruimte aan vier vrije kavels.

Planning
Het plan wordt nu verder besproken met de betrokken partijen. Mogelijk kan in 2017 worden begonnen met de transformatie van het gemeentehuis; de bouw van de grondgebonden woningen volgt daarna.