Verbouwing toneelhuis Schouwburg Amstelveen

Verbouwing toneelhuis Schouwburg Amstelveen

Vink Bouw heeft de aanbesteding van de verbouwing van de toneeltoren van Schouwburg Amstelveen gewonnen. Het project wordt in opdracht van de Gemeente Amstelveen gerealiseerd.

  • Datum nieuwsitem
Schouwburg Amstelveen

In mei 2013 gaat de verbouwing van start van het toneelhuis van Schouwburg Amstelveen. De gemeenteraad van Amstelveen heeft in 2012 tot deze verbouwing besloten omdat de toneeltoren nog onderdeel is van de oorspronkelijke bouw uit 1975 en niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet.

Vink Bouw Nieuwkoop is samen met architechtenbureau Benthem Crouwel geselecteerd voor de verbouwing. Op dit moment wordt het definitieve ontwerp afgerond en worden de plannen technisch verder uitgewerkt.

De planning van de verbouwing is dusdanig dat het publiek er weinig hinder van zal ondervinden. De verbouwing gaat na afloop van het huidige theaterseizoen op 1 mei 2013 van start, en al op 3 oktober 2013 zullen de Kleine Zaal en de Filmzaal weer open gaan. Vanaf 1 november 2013 kan het publiek ook weer voorstellingen in de Grote Zaal bezoeken. Er vindt in die periode een bijzonder openingsprogramma plaats.

Kijk voor meer info op de website van Shouwburg Amstelveen.