36 sociale huurwoningen in project Bij de Zijl

36 sociale huurwoningen in project Bij de Zijl

Rijnhart Wonen en Engelendaal Grondexploitatie BV, een samenwerking van DID Vastgoedontwikkeling en Vink Bouw, tekenden op 8 februari 2018 voor de realisatie van 36 sociale huurwoningen op de voormalige ROC locatie in Leiderdorp. De woningen zijn onderdeel van het nieuwbouwproject ‘Bij de Zijl’, dat maar liefst 182 huur- én koopwoningen omvat.

  • Datum nieuwsitem

Start bouw
Naar verwachting start in de zomer van 2018 de bouw van een woontoren met 104 vrije sector huurappartementen, 36 sociale huurappartementen en  42 eengezins koopwoningen. Alle woningen bevinden zich in een mooi ingerichte openbare ruimte met een centraal plantsoen.  De verwachting is dat de woningen eind 2019 opgeleverd worden.

 

36 sociale huurwoningen in project Bij de Zijl

Sociale huur
Alle sociale huurwoningen zijn duurzaam en krijgen een energielabel A++. De 36 appartementen komen in een woongebouw van 5 lagen. Er zijn 4 verschillende typen woningen waarvan 4 tweekamerwoningen en 32 driekamerwoningen. De grootte hiervan varieert van 57 tot 74 m2 oppervlakte. De woningen op de verdiepingen zijn bereikbaar per lift en hebben een ruim balkon. De woningen worden verhuurd aan 1 en 2 persoonshuishoudens. Deze zijn geschikt voor zowel senioren als jongeren. Rijnhart Wonen overlegt met de gemeente en huurdersorganisatie de HBOL welke doelgroep het meest geschikt is voor de woningen.