Zuiderkerkprijs voor PUUUR Blok!

Zuiderkerkprijs voor PUUUR Blok!

Donderdag 10 december 2015 was de feestelijke prijsuitreiking van de Zuiderkerkprijs. De winnaar van 2015 is PUUUR Blok met de opdrachtgevers Atelier PUUUR en Vink Bouw.

  • Datum nieuwsitem
Puuur Blok
Puuur Blok
Puuur Blok
Puuur Blok
Puuur Blok
Puuur Blok

De vakjury heeft dit jaar Puuur Blok met opdrachtgevers Atelier PUUUR en Vink Bouw uitgeroepen tot winnaar van de Zuiderkerkprijs 2015. Door de vakjury zijn 10 projecten geselecteerd die kans maakte op de jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt door gemeente Amsterdam voor het beste gerealiseerde woningbouw project

De Zuiderkerkprijs is in 1998 voor het eerst toegekend. Gemeente Amsterdam kreeg minder grip op woningbouw, maar wilde graag laten zien wat ze waarderen in de stad. De jury legt de nadruk op architectuur, stedenbouw, materialen, plattegronden en duurzaamheid.

Het PUUUR Blok wooncomplex bestaat uit 18 appartementen en 2 kadewoningen. De bijzondere kenmerken van PUUUR Blok zijn onder andere hoogwaardige architectuur, de duurzaamheid en klimaatneutrale bouw. Puuur Blok is het eerste opgeleverde blok van de Houthaven in Amsterdam.

Uniek is de nieuwe samenwerkingsvorm tussen het ondernemende architectenbureau PUUUR en de ondernemende bouwer Vink Bouw. Vroegtijdig is een bouwteam gevormd voor een nauwe samenwerking. Samen met de bewoners is vanuit het Mede Opdrachtgeverschap principe, een georganiseerde vorm van zelfbouw, het project verder ontwikkeld waarbij zeer uitgebreide, individuele koperskeuzevrijheden en een hoge standaard voor wooncomfort en afwerkingsniveau mogelijk zijn gemaakt.

Klik hier voor meer informatie over de Zuiderkerkprijs

Project PUUUR Blok.