Ter Aar vernieuwd verbonden van start

Ter Aar vernieuwd verbonden van start

Op 20 mei heeft Piet Melzer op zijn laatste dag als wethouder het startsein gegeven voor de bouw van 44 nieuwe sociale huurwoningen in Ter Aar. De nieuwbouw is onderdeel van het plan ‘Ter Aar Vernieuwd Verbonden’. Vink Bouw heeft in opdracht van Woondiensten Aarwoude de afgelopen maanden 44 oude woningen gesloopt, om plaats te maken voor de nieuwbouw.

Wethouder Piet Melzer geeft het startsein middels een 'puzzelstukje'
Wethouder Piet Melzer geeft het startsein middels een 'puzzelstukje'

De wethouder gaf het startsein voor de bouw door een ‘puzzelstukje’ van Ter Aar Vernieuwd Verbonden te leggen. Het logo – in de vorm van een puzzelstukje – symboliseert de puzzel die de gemeente, een aantal scholen, de sportvereniging en Woondiensten Aarwoude willen leggen in Ter Aar. Het verplaatsen van scholen, sportvelden en de bouw van een nieuwe school en nieuwe woningen moet een ware kwaliteitsimpuls aan het dorp Ter Aar geven.

De sloop en nieuwbouw van de 44 sociale huurwoningen is één van de onderdelen van deze puzzel en het eerste onderdeel dat van start gaat. Met name de comfortwoningen in het project zijn bijzonder, de woningen worden levensloopgeschikt gemaakt. Dat betekent dat deze woningen alle voorzieningen op de begane grond hebben: Woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken bevinden zich allemaal beneden. Op deze manier kunnen mensen met een lichamelijke beperking comfortabel wonen en tóch genieten van een echt huis met een tuin.

Het project betreft een Design & Build project, Vink Bouw heeft samen met MIX Architectuur en Bartels Ingenieurs de woningen uitgewerkt.