Puuur Blok genomineerd voor Zuiderkerkprijs 2015

Puuur Blok genomineerd voor Zuiderkerkprijs 2015

De Zuiderkerkprijs, vernoemd naar het gebouw dat lange tijd het epicentrum van de Amsterdamse woningbouw was, is in 1998 voor het eerst toegekend. Gemeente Amsterdam kreeg minder grip op woningbouw, maar wilde graag laten zien wat ze waarderen in de stad. Hoewel de jury ieder jaar een andere samenstelling heeft en de nadruk anders leggen, zijn arcitectuur, stedenbouw, materialen, plattegronden en duurzaamheid steeds criteria die de jury in haar oordeel meeneemt.

  • Datum nieuwsitem
PUUUR Blok

PUUUR BLOK is een uniek woonconcept in de Houthavens te Amsterdam, wonen aan het water en toch midden in de stad. PUUUR Blok krijgt nieuwe duurzame technieken en ondergaat duurzame, verantwoorde bouwprocessen zonder te hoeven inboeten in de schoonheid van de architectuur. Hierdoor blijft het een vriendelijk, ‘niet-technisch’ en ‘normaal’ uitziend gebouw, en blijft daarmee dus een duurzame uitstraling behouden. 

Door een vakjury zijn 10 projecten geselecteerd die kans maakte op de jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt door gemeente Amsterdam voor het beste gerealiseerde woningbouw project in Amsterdam. De samenwerking Atelier PUUUR en Vink Bouw Nieuwkoop behoren met Project PUUUR Blok tot de laatste drie genomineerde. De prijs wordt dit jaar voor de 18 keer uitgereikt, de bekendmaking van de winnaar is op 10 december.

Voor meer informatie over het project kijk hier.