Eerste paal Nautilus

Eerste paal Nautilus

Op woensdag 7 januari is de feestelijke eerste paal van het project Nautilus te Amsterdam geslagen. Dit betekent het startsein voor een bijzonder project op het Zeeburgereiland, een CPO project.

  • Datum nieuwsitem
Het 'Nautilus' spandoek en lied
Het 'Nautilus' spandoek en lied
Het 'Nautilus' spandoek en lied

Na bijna twee maanden van grondboringen ten behoeve van de WKO bronnen, was dat eindelijk het startmoment voor de bouw van het project Nautilus. Middels een symbolische grote hamer is in samenwerking met de toekomstige bewoners de eerste paal geslagen. Tevens onthulde wethouder Laurens Ivens een spandoek waarbij het ontwerp is gemaakt door één van de toekomstige bewoners. Tot slot werd zelf nog een 'nautilus lied' gezongen!

Ga voor meer foto's naar de website van Nautilus.

Nautilus is een woon-werkgebouw bestaande uit 43 appartementen en werkruimtes op het Zeeburgereiland te Amsterdam. Het betreft een CPO project waardoor de woningen in het project betaalbaar zijn gebleven.

Het gebouw wordt door een eigen warmte installatie relatief duurzaam. Het doel van Nautilus is betaalbaar wonen in Amsterdam, met collectieve voorzieningen in een sociaal en duurzaam project.

Het gebouw wordt gebouwd in een U-vorm. In het midden bevindt zich de gemeenschappelijke tuin. De woningen in Nautilus variëren van 75m2 tot 130m2. Alle woningen zijn zo ingericht dat je er kan wonen en werken. Elke woning is volledig op maat gemaakt, naar de wensen van de toekomstige bewoner.

Lees hier een artikel over Nautilus in de Cobouw